top of page

Episode #6 - Anna Høifødt - PsykedelikaTema for dagens episode er psykedelika, og med meg som gjest har jeg Anna Høifødt. Anna Høifødt er sosialantropolog, styreleder i foreningen Norsk Psykedelisk Vitenskap og en av initiativtakerne bak 2022 Nordic Psychedelic Science Conference.


Hun har studert brukere av psykedelika blant forskjellige miljø i Oslo. Hun skrev masteroppgaven «The Value of Experience: Psychedelics, phenomenology and contemporary perspectives on drug use», som blant annet ble tildelt Våg-å-vite prisen i 2018.Psykedelika som medisin, har de siste årene har en renessanse, etter å ha blitt gjort ulovlig på 70-tallet (jeg sier feil i introen. Unnskyld!). Flere land har nå godkjent psykedelika i terapeutisk setting, og mer og mer forskning gjøres på området. Forskning har vist at psykedelika kan ha terapeutisk potensiale i behandling av tilstander som depresjon, angst og PTSD, samt fremme personlig vekst og innsikt.


Disclaimer: Stoffene er fortsatt ulovlig for rekreasjon i Norge. Og denne episoden er ment som utdannende, og ikke som inspirasjon eller motivasjon til å bruke ulovlige rusmidler :-)


Ønsker du å bidra til mer fokus og forskning på området, kan du for eksempel støtte arbeidet til foreningen Norsk Psykedelisk Vitenskap eller liknende.


Du kan lytte på episoden helt gratis der du lytter til podkast (få en oversikt over hvor du kan lytte her), eller du kan velge å både se og høre på episoden på YouTube:
Om du likte episoden, hadde jeg blitt superglad om du ga den en anmeldelse :) Dette hjelper meg å nå ut til nye lyttere <3
Comments


bottom of page