top of page

Trenger du tips til lesestoff til påskeferien?
Trenger du boktips til påskeferien?


Her er en liste over noen av bøkene som ble anbefalt i de første ti episodene av podkasten Hel med Mari:


  • Untamed av Glennon Doyle. Kjøp den HER.

  • The Choice av Dr. Edith Eger. Kjøp den HER.

  • Illusjoner av Richard Bach. Kjøp den HER.

  • The order of time av Carlo Rovelli. Kjøp den HER.

  • Victoria av Knut Hamsun

  • Pussy: A Reclamation av Regena Thomashauer. Kjøp den HER.

  • Woman code av Alisa Vitti. Kjøp den HER.

  • Den niende innsikt av James Redfield. Kjøp den HER (engelsk versjon). For å skape inntekt til podkasten, har jeg blitt en del av Amazons affiliateprogram. Dette betyr at hver gang noen av dere kjøper en bok (eller noe annet) gjennom en av mine Amazon affiliate-lenker, tjener jeg en liten provisjon av kjøpet - uten ekstra kostnad for dere! Dette bidrar til at jeg kan fortsette å skape godt innhold og episoder for dere."The Choice" av Edith Eger er en gripende memoar som utforsker forfatterens overlevelse av Holocaust, og hennes reise mot helbredelse og tilgivelse. Eger var bare en tenåring da hun og hennes familie ble sendt til Auschwitz i 1944. Gjennom sin fortelling deler hun de hjerteskjærende opplevelsene fra konsentrasjonsleiren, tapet av familie, og de umenneskelige forholdene hun overlevde.


Boken forteller om hennes kamp med PTSD, og hvordan hun selv til slutt ble en anerkjent psykolog. Gjennom boken formidler Eger et kraftfullt budskap om viktigheten av å velge håp fremfor fortvilelse, kjærlighet fremfor hat, og tilgivelse som en vei til frihet. Hun utforsker hvordan vi alle kan velge å overvinne våre egne mentale fengsler, og hvordan vi kan finne frihet i selv de mest utfordrende situasjonene. "The Choice" er ikke bare en historie om overlevelse, men også en inspirerende guide til å leve livet fullt ut, med medfølelse og uten frykt.

I boka "Untamed" deler Glennon Doyle sin personlige historie om hvordan hun bryter ut av det buret hun følte samfunnet hadde satt henne i. Gjennom boken deler Doyles sin personlige reise gjennom selvrefleksjon, kjærlighet og morsrollen, og hvordan hun bryter fri fra samfunnets forventninger og egne "limiting beliefs" for å leve et mer autentisk liv.


Doyle deler innsiktsfulle og ærlige fortellinger fra eget liv, inkludert hennes kamp med avhengighet, hennes første ekteskap som endte i skilsmisse, og hvordan hun fant kjærligheten på nytt med sin nåværende kone, Abby Wambach. Boken utfordrer leserne til å stille spørsmål rundt hvilke "bur" (forventninger som enten er skapt av selvet eller samfunnet) de er fanget i, og hvordan disse burene begrenser deres liv.


Med en blanding av personlige anekdoter, humor, og dype refleksjoner, er "Untamed" en oppfordring til å leve mer instinktivt og autentisk, ved å anerkjenne og omfavne sitt sanne jeg. Doyle inspirerer leserne til å slippe løs deres indre kraft, finne deres unike stemme, og tørre å leve et untamed liv.

"Den niende innsikt" av James Redfield ( The Celestine Prophecy på engelsk. Kjøp den her) er en åndelig eventyrroman som først ble utgitt i 1993. Boken er den første i "Celestine-serien" og utforsker menneskelig eksistens og åndelighet gjennom fiksjon. Handlingen følger oppdagelsen av et gammelt manuskript i Peru, kjent som Celestine-profetien, som inneholder ni nøkkelinnsikter som menneskeheten må forstå og akseptere for å oppnå en høyere bevissthet og åndelig oppvåkning.


Hovedpersonen, hvis navn aldri blir avslørt, reiser gjennom Peru for å utforske og forstå disse innsiktene, som omhandler synkronitet, energiutvekslinger mellom mennesker, historiens betydning, og hvordan man kan leve i harmoni med universet. Gjennom sine eventyr møter hovedpersonen ulike lærere og veiledere som hjelper ham å tolke innsiktene og anvende dem i livet.


"Den niende innsikt" har blitt rost for sin evne til å inspirere leserne til å reflektere over deres egen åndelighet og livsformål, samt dens utforskning av hvordan synkronitet (tilfeldige meningsfulle sammentreff) kan lede mennesker mot deres skjebne. Boken har oppnådd stor popularitet og har inspirert mange til å søke dypere mening med livet sitt.

Victoria av Knut Hamsun

"Victoria" er en roman skrevet av den norske forfatteren Knut Hamsun, utgitt i 1898. Denne litterære klassikeren er en kjærlighetshistorie som utforsker temaer som uoppnåelig kjærlighet, klasseforskjeller, og de indre konfliktene som følger med lidenskap og sosial status.


Romanen forteller historien om Johannes, en møllers sønn, og hans dype, men ulykkelige kjærlighet til Victoria, datteren av en lokal godseier. Fra de er barn, utvikler de en nærhet og et vennskap, men som de vokser opp, blir de sosiale og økonomiske forskjellene mellom dem mer åpenbare og begrensende. Johannes blir en vellykket forfatter, mens Victoria blir forlovet med en annen mann av sin egen klasse, som hennes familie godkjenner.


"Victoria" utforsker de bittersøte og tragiske aspektene ved kjærlighet, spesielt hvordan sosial status og forventninger kan hindre ekte følelser. Hamsuns skildring av personenes indre liv og konflikter viser hans dyktighet i å utforske menneskelig psykologi. Romanen er kjent for sin vakre, men melankolske fortelling, samt Hamsuns evne til å beskrive naturen og landskapet som speiler personenes følelsesmessige tilstander.


Selv om "Victoria" er en relativt kort roman, er den kraftfull i sin utforskning av kjærlighetens natur og de ofte smertefulle kompromissene og valgene mennesker må gjøre i møte med samfunnets normer og forventninger.

"Pussy: A Reclamation" er en bok skrevet av Regena Thomashauer, også kjent som "Mama Gena", som ble utgitt i 2016. Thomashauer, grunnleggeren av School of Womanly Arts, utforsker i denne boken temaer rundt kvinnelig empowerment, seksualitet, og selvaktelse gjennom en radikal omfavnelse av "pussy", som hun bruker både i sin bokstavelige og symbolske betydning.


Boken argumenterer for at kvinner har blitt undervurdert og undertrykt i samfunnet på mange måter, spesielt når det gjelder deres seksualitet og kroppslige autonomi. Thomashauer mener at ved å ta tilbake ordet "pussy" og feire kvinnelig nytelse, kraft, og visdom, kan kvinner oppnå større selvrespekt, glede og personlig frihet.


"Pussy: A Reclamation" kombinerer personlige anekdoter, praktiske øvelser, og filosofiske refleksjoner. Thomashauer oppmuntrer kvinner til å utforske og omfavne sin egen kraft og seksualitet som en kilde til styrke, helbredelse og selvuttrykk. Boken har blitt rost for sin direkte og utfordrende tilnærming til temaer som ofte er tabubelagte, og har inspirert mange kvinner til å se på seg selv og sin plass i verden på nye måter.

Kjøp boka HER.

"The Order of Time" av Carlo Rovelli er en fascinerende og tankevekkende bok som utforsker konseptet tid fra et fysisk og filosofisk perspektiv. Utgitt i 2017, tar denne boken leseren med på en reise gjennom de siste teoriene innen fysikk for å utforske og forstå hvordan vi oppfatter tid, hva tid egentlig er, og hvordan vårt syn på tid har endret seg gjennom historien.


Rovelli, en anerkjent fysiker, bryter ned komplekse vitenskapelige teorier til tilgjengelige konsepter, som gjør det mulig for leserne uten spesialisert bakgrunn å få innsikt i spørsmål som tidenes natur, hvordan tid flyter (eller ikke flyter), og forholdet mellom tid og universets struktur. Han diskuterer ideer som tidens termodynamiske retning, begrepet om "nå", og hvordan tid kan være en illusjon.


En av de mest slående ideene i boken er forslaget om at tid, slik vi oppfatter den, med en fortid, nåtid og fremtid, ikke eksisterer på det mest fundamentale nivået. I stedet er tiden lagvis og fragmentert, og oppleves forskjellig avhengig av observatørens posisjon og bevegelse.


"The Order of Time" er også beriket med Rovellis refleksjoner over filosofi, litteratur og kunst, noe som gir en dypere forståelse av tidskonseptet. Boken inviterer leseren til å revurdere sin forståelse av tid, og presenterer en verden der vår vanlige oppfatning av tid utfordres og utvides. Rovellis lyrisk skrivestil og evne til å forklare komplekse ideer på en klar og engasjerende måte gjør "The Order of Time" til en unik og berikende leseopplevelse. Kjøp boka HER.

"Illusjoner: Eventyrene til en motvillig Messias" er en roman skrevet av Richard Bach, forfatteren bak den bestselgende boken "Jonathan Livingston Seagull". Utgitt i 1977, utforsker "Illusjoner" temaer om frihet, valg, og den sanne naturen til virkeligheten gjennom en fengslende og filosofisk fortelling.


Boken forteller historien om Donald Shimoda, og hans møte med Richard. Shimoda blir Richards mentor og deler innsikter som utfordrer konvensjonelle oppfatninger av virkeligheten og lærer Richard – og leserne – om kraften i tro, intensjon, og det å bryte fri fra selvpålagte begrensninger.


En av bokens kjernebudskap er at verden er en illusjon som vi selv skaper gjennom våre tanker og overbevisninger. Den oppfordrer til en dypere forståelse av ens eget potensial og friheten til å velge sin egen vei i livet. "Illusjoner" stiller spørsmål ved den tradisjonelle forståelsen av virkeligheten, suksess, og mening, og inviterer leseren til å se verden gjennom et nytt perspektiv.


Med sin lettleste stil og dyptgående filosofiske ideer har "Illusjoner" blitt en kultklassiker, elsket av mange for sin evne til å inspirere til selvutforskning og en følelse av at alt er mulig.

Kjøp boka HER.

"WomanCode: Perfect Your Cycle, Amplify Your Fertility, Supercharge Your Sex Drive, and Become a Power Source" er en bok skrevet av hormonekspert Alisa Vitti. Boken fokuserer på kvinnehelse, med fokus på hvordan man kan balansere hormoner for å forbedre ulike aspekter av livet, som fertilitet, libido, lyst og energi. Vitti, som er en holistisk helseveileder og grunnleggeren av Flo Living, deler sin egen erfaring med polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og hvordan hun utviklet en metode for å støtte kvinners hormonelle helse gjennom kosthold, trening, og livsstilsendringer.


Boken er delt inn i flere deler, hvor hver del tar for seg ulike aspekter av "WomanCode"-systemet. Den inkluderer praktiske råd for hvordan kvinner kan synkronisere menstruasjonssyklus i hverdagen, regulere hormoner og oppleve en enklere og mer smertefri syklus enn før.


"WomanCode" legger vekt på viktigheten av å forstå og arbeide med kroppens naturlige rytmer, i stedet for imot dem, for å oppnå optimal helse. Vitti gir inngående informasjon om hvordan de ulike faser av menstruasjonssyklusen påvirker kvinners energinivå, humør, og libido, og hvordan man kan oppleve en bedre hverdag ved å anerkjenne de sykliske endringene.


Boken har blitt rost for dens tilnærming til kvinnehelse, ved å tilby et omfattende, helhetlig og vitenskapsbasert system for kvinner som ønsker å forbedre sin hormonelle balanse og generelle velvære. "WomanCode" har inspirert mange kvinner til å ta større kontroll over egen helse og syklus, ved å gi dem verktøyene og kunnskapen de trenger for å bedre forstå egne kropper. Du kan kjøpe boken HER.

Har du ikke hørt alle ti episodene av Hel med Mari enda?

Du finner en oversikt over alle episodene HER. Du kan også velge å se episodene på YouTube.

Comments


bottom of page