top of page

Ep. 11 - Mai Camilla Munkejord - Barndomssår og samlivEr det mulig å transformere et smertefullt parforhold med dysfunksjonalitet, til et parforhold med kjærlighet og vekst?


Dette er noe jeg og Mai Camilla snakker om i episode 11 av Hel med Mari.


Mai Camilla Munkejord levde på høyt tempo og overprestasjon i mange år. Hun nådde målet med å bli professor før fylte 40, hadde en flott lønn, flott mann, flott hus og flotte barn. Alt var flott helt til hun gikk på veggen, og ble sykmeldt blant annet på grunn av insomnia, depresjon og utbrenthet. Denne sykmeldingen ble starten på et terapeutisk arbeid som nå har resultert i flere bøker, en blogg, podkast og et skrivekurs, alle under navnet La masken falle.


I denne episoden snakker vi om hvordan Mai Camilla begynte å skrive, hvordan barndomstraumer kan manifestere seg i oss som voksne og hvordan dette kan påvirke våre samliv, hvordan man kan jobbe med barndomssår og dysfunksjonelle mønstre, og viktigheten av å ta ansvar for sin egen lykke og eget liv. En fin samtale med ei modig og reflektert dame som tør å by på seg selv, tross i motgang.


Innledningsvis snakket vi om hva vi ønsker å ta opp, og ikke i samtalen. Denne biten skulle egentlig ikke bli med i episoden, da det egentlig var meg som satte grenser rundt tematikk som jeg synes er vanskelig. Men den bolken av samtalen endte opp med å bli så ærlig og fin, at vi bestemte oss for å ta den med. God lytting!

I episoden nevner vi:

  • Boka "Når kroppen sier nei" av Gabor Mate (Originalbok på engelsk: "When the body says no".)

  • Boka "Love, Lust & Trauma" av Franz Rupert (affiliatelink)


Følg Mai Camilla videre:Følg Hel med Mari videre:

Instagram: @helmedmari


Alle episodene kan sees på YouTube.

Likte du episoden? Da hadde jeg blitt superglad om du hadde gitt den en anmeldelse og abonnert på podkasten :) Det hjelper meg å nå ut til nye lyttere + du vil få varsel når en ny episode slippes. Tusen takk!Comentários


bottom of page