top of page

Episode #1 - Kari Lossius - Rusbehandling, myter, angst og skamKari Lossius er psykologspesialist og har i over 30 år jobbet som terapeut, forsker og leder.

Hun er et engasjert og tydelig talerør innenfor rusfeltet hvor hun blant annet tør å sette spørsmålstegn ved status quo og nåværende behandlingsformer. I tillegg til å ha skrevet flere fagartikler og kronikker, har hun vært medforfatter i flere bøker, blant annet boka "Kvinner og alkohol" og "Håndbok i rusbehandling".


Kari jobber nå som psykologspesialist i egen privat praksis. Hun holder også foredrag i inn- og utland. Kari er modig og med et brennende engasjement. I følge kjæresten ganske sta. Mitt inntrykk av Kari etter å ha snakket med henne er at hun er humoristisk, åpen og reflektert.
"Vi må forstå hva som skjer i hjernen vår" - Kari Lossius

I denne episoden snakker vi om de største mytene rundt rusavhengighet, hva Kari ville gjort om hun skulle startet en klinikk i dag, hvorfor psykoedukasjon og mentalisering er viktige verktøy for personer med angst, og hvorfor gruppeterapi er så effektivt.


Triggeradvarsel: i denne episoden nevnes overgrep, rusmisbruk og selvmord.

Du kan lytte til episoden der hvor du hører på podcast. Ønsker du å se videoversjonen av episoden, finner du den på YouTube.

I episoden refererer Kari til arbeid av:
  • Jon G. Allen

  • Peter Fonagy

  • Anthony Bateman


Jeg ønsker å rette en stor takk til Kari, som takket ja til å være min aller første gjest i podcasten Hel med Mari. Å prøve noe nytt kan føles skummelt ut. Å spørre noen om å delta på noe en aldri har prøvd for, føles enda skumlere. Så tusen takk til Kari for tilliten, og for at hun var sporty nok til å stille, selv om jeg ikke hadde noen referanser.


Du finner mer info om Kari på: karilossius.no
Kommentare


bottom of page